Naslovna Info Gradiška U Žeravici i Obradovcu asfaltirane dvije ulice

U Žeravici i Obradovcu asfaltirane dvije ulice

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pustio je danas u upotrebu dvije novasfaltirane dionice puta u mjesnim zajednicama Žeravica i Obradovac u ukupnoj dužini od 980 metara.

Adžić je istakao da je izgradnjom kanalizacione mreže 2013. i 2014. godine oštećena Lovćenska ulica u mjesnoj zajednici  Žeravica, te da je u skladu sa potrebama mještana ovaj projekat uvršten u budžet grada Gradiška.

On je naveo da je Lovćenska ulica u Žeravici asfaltirana u dužini 320 metara, te da je uporedo sa ovom ulicom asfaltirana i ulica Osmana Đikića u Obradovcu u dužini od 660 metara.

Adžić je dodao da Gradska uprava radi predviđenom dinamikom na izgradnji infrastrukture na području grada, te da  je u toku izgradnja više parking prostora u samom centru grada.

On je naglasio da je u planu rekonstrukcija ulice Braće Čubrilovića, čime će iz Vidovdanske ulice biti otvoren put prema Policijskoj upravi Gradiška i dodao da će finalni projekat biti uređenje centralnog gradskog trga i parking prostora kod Osnovnog suda u Gradišci.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragan Pauković je istakao da je u proteklom periodu loš put predstavljao veliki problem za sve mještane, ali da su uz pomoć gradonačelnika uspjeli riješiti taj problem.

On je naveo da u ovom naselju živi oko 250 mještana, te da Žeravicu sljedeće godine očekuje veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže.

Mještanin Žeravice Tihomir Dejanović je istakao da je zbog izgradnje kanalizacione mreže proteklih godina u Žeravici veliki dio ulica bio oštećen ali da je u toku posljednje dvije godine asfaltirano nekoliko ulica na zadovoljstvo svih građana.

Izvor: Radio Gradiška