Naslovna Info Gradiška U Vilusima pušten u upotrebu novoizgrađeni put u zaseoku Straživuci

U Vilusima pušten u upotrebu novoizgrađeni put u zaseoku Straživuci

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić juče je u zaseoku Straživuci u mjesnoj zajednici Vilusi pustio u upotrebu novoasfaltiranu dionicu puta dužine oko 550 metara, za čiju izgradnju je iz gradskog budžeta izdvojeno 40.000 KM.

Adžić je rekao da u ovom zaseoku ima oko 20 domaćinstava i da put koji prolazi kraj njihovih kuća povezuje i druga dva značajna lokalna puta.

On je dodao da je u djelu Vilusa nedavno postavljena i nova rasvjeta, te da je cilj da se mještanima ovog sela obezbjede dobri infrastrukturni uslovi, da imaju dobru putnu komunikaciju prema Gradišci i Banjaluci, a da ostaju da žive na svojim imanjima.

„Ovo su izuzetno vrijedni ljudi, a naša je obaveza da im omogućimo i da plasiraju svoje poljoprivredne proizvode. Želimo da organizujemo otkupni centar za poljoprivredne proizvode i damo mogućnost da se na prostoru privredne zone u Novoj Topoli investira u jedan takav objekat“, dodao je Adžić.

Član Savjeta mjesne zajednice Vilusi Branko Straživuk rekao je da Gradska uprava posljednjih nekoliko godina u kontinuitetu ulaže u izgradnju infrastrukture u ovoj mjesnoj zajednici.

„U 2018. godini asfaltirano je više od dva kilometra puteva u Vilusima, 2019. smo renovirali društveni dom, a ove godine gradimo i parohijski dom. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovim aktivnostima i u narednim godinama, a prioritet je rekonstrukcija glavnog lokalnog puta u Vilusima“, reako je Straživuk.

Član Savjeta mjesne zajednice Vilusi Dušan Ristić zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na realizovanim infrastrukturnim projektima, navodeći da novoizgrađene putne komunikacije mnogo znače mještanima koji se bave poljoprivredom i mladim bračnim parovima koji žele da ostanu da žive u svom selu.

Izvor: Radio Gradiška