Naslovna Info Gradiška U upotrebu pušten put od Jazovca do Ćelinovca (VIDEO)

U upotrebu pušten put od Jazovca do Ćelinovca (VIDEO)

GRADIŠKA – U mjesnoj zajednici Jazovac kod Gradiške svečano je pušten u upotrebu novoizgrađeni lokalni put dužine 1.600 metara, čiju je izgradnju sufinansirao Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije.

Izgradnju puta sa 55.000 KM finansirala je Gradska uprava, a po 45.000 KM su izdvojili Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i mještani ovog kraja.

Otvaranju ove saobraćajnice koja Jazovac spaja sa zaseokom Ćelinovac prisustvovali su gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Republičkog sekretarijata Davor Čordaš.

Adžić je rekao da se ova saobraćajnica uklapa u mrežu asfaltiranih lokalnih puteva od Dušanova i Mašića do Kijevaca i Turjaka i povezuju mještane u ovih ruralnih krajeva sa Gradiškom i Banjalukom.

“Naša je obaveza da obezbijedimo ljudima na selu da ostaju na svojim imanjima, da imaju dobru saobraćajnu komunikaciju sa gradom i da mogu da prodaju ono što proizvedu. Na taj način čuvamo prostor Gradiške i Republike Srpske”, naglasio je Adžić.

Čordaš je pojasnio da je izgradnja ovog puta jedan od projekata koji su započeti prošle godine i sufinansirani od Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

On je dodao da će put koristiti i određeni broj povratničke populacije u ovom kraju, navodeći da je infrastruktura najbitnija za održiv povratak.

Opširnije videu:

Izvor: RTVG