Naslovna Info U Srpskoj 17 novih slučajeva; Ukupno 243 zaražena (VIDEO)

U Srpskoj 17 novih slučajeva; Ukupno 243 zaražena (VIDEO)

BANJALUKA – U Republici Srpskoj potvrđeno je 17 novih slučajeva virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Riječ je o četiri lica iz Bijeljine, dva iz Kotor Varoši, Istočne Ilidže i Pala i po jedno lice iz Banjaluke, Milića, Šekovića, Mrkonjić Grada, Teslića i Ribnika.

Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj porastao na 243.

– U posljednja 24 časa testirano je 157 osoba. U Republici Srpskoj do sad je ukupno testirano 1.806 osoba – izjavio je on.

Влада Републике Српске@Vlada_Srpske

У последњих 24 часа тестирано је 157 узорака од којих је 17 позитивних. Тренутно су у Републици Српској 243 особе позитивне на вирус, а укупно је тестирано 1.806 особа – министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.10:05 AM – Apr 1, 2020Twitter Ads info and privacySee Влада Републике Српске’s other Tweets

Od novih 17 slučajeva, osam je žena, a devet muškaraca.

Istakao je da su se dvije osobe oporavile, te da je ukupan broj oporavljenih 13.

Podsjećamo, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske sinoć je preminuo još jedan muškarac starije životne dobi iz Banjaluke koji je bio pozitivan na virus korona.

Od posljedica zaraze preminula su i dva muškarca starije životne dobi iz Banjaluke i Laktaša, što je do sada ukupno četvoro preminulih od posljedica ove bolesti. Prva žrtva virusa korona u Srpskoj bila je starija žena iz Ribnika.