Naslovna Info Gradiška U Novoj Topoli svečano otvoren Dom kulture „Srbija“ (FOTO/VIDEO)

U Novoj Topoli svečano otvoren Dom kulture „Srbija“ (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – U Novoj Topoli danas je svečano otvoren Dom kulture „Srbija“ za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 KM.

Otvaranju su prisustvovali predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zajedno sa najvišim zvaničnicima Srpske, predsjednicom Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem, srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, ministarkom rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, kao i gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija konstantno uz Srpsku u dobrim i teškim vremenima kao i u realizaciji brojnih projekata.

Ona je naglasila da su Srbija i Srpska zajedno jače i djeluju kao jedan tim.

“Zajedno smo jači. Bićemo u budućnosti zajedno”, poručila je Brnabićeva.

Predsjednica Cvijanovićeva je istakla da ovaj objekat predstavlja zajednički napor institucija Srpske i Srbije, Gradiške i svih koji su na njemu predano radili.

“Svjesni smo da imamo još mnogo izazova, ali ovo je veliki dan, koji treba upisati u istoriju Nove Topole”, poručila je Cvijanovićeva i zahvalila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Brnabić na saradnji i odnosima Srpske i Srbije koji nikada nisu bili bolji.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić  što su izdvojili 500 000KM i dokazali kako Srbija misli na Srpsku.

On je rekao da će novi Dom u Topoli biti otvoren ne samo za mještane Nove Topole već za sve Lijevčanske mjesne zajenice jer će to biti hram kulture Lijevče polja koji će doprinijeti društvenom i  kulturnom razvoju ovog kraja.

Adžić se zahvalio Vladi Srbije na donaciji od 500.000 evra za izgradnju vrtića u Gradišci koji bi na proljeće trebao biti otvoren za novih 160 polaznika.

Video:

Foto galerija: