Naslovna Info Gradiška U naselju Žeravica dobili kanalizaciju, ostali bez puta

U naselju Žeravica dobili kanalizaciju, ostali bez puta

Gradiška – Poslije polaganja kanalizacionih cijevi u ulici Miroslava Antića u gradiškom naselju Žeravica uništen je asfalt i trotoar, a ogorčeni mještani tvrde da ne mogu da žive od blata i prašine.

Iako je gradnja kanalizacije završena još prije pola godine, dio ulice je i dalje raskopan, a mještani gube nadu da će put biti vraćen u prvobitno stanje.

– Prilikom gradnje kanalizacije asfalt je uklonjen kako bi postavili cijevi. Po završetku radova nasuta je zemlja i šljunak, koji je zbog obilnih padavina voda isprala i ostali su samo blato i rupe. Nedavno su počeli sa pripremama za asfaltiranje, ali smo shvatili da je dio naše ulice zaobiđen – priča Suzana Mujagić.

Istakla je da se nadležni pravdaju da nemaju novca.

– Prije ovih radova smo imali asfalt, a sada smo dobili šljunak. Najgore je što moramo djecu nositi preko lokava i blata i prezuvati ih pred školom – rekao je jedan od mještana i dodao da je manji broj domaćinstava priključen na kanalizacionu mrežu.

Mnogi mještani ove ulice tvrde da ih se predstavnici vlasti sjete samo pred izbore.

– Čuli smo da su se negdje u kafani dogovarali o asfaltiranju, ali nemamo nikakve prave informacije. Samo znamo da će dvadesetak metara naše ulice biti i dalje u blatu. Prvo smo se bili obradovali gradnji kanalizacije, ali nismo znali da ćemo ostati bez puta – priča jedan od mještana.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Žeravica Dragan Pavković kaže da ih opštinske vlasti sve vrijeme zaobilaze.

– Nemamo informacije ko nasipa koji put, ko šta asfaltira. Iako smo predstavnici mjesne zajednice, ostajemo uskraćeni za informacije koje treba da podijelimo sa mještanima – ističe Pavković.

Opština

U opštini Gradiška kažu da je načelnik 1. oktobra ove godine potpisao ugovor sa izvođačem radova za sanaciju i rekonstrukciju ulice Miroslava Antića u dužini do 300 metara, širine kolovoza četiri metra, sa obostranim bankinama od pola metra.

– U toku sanacije i rekonstrukcije odlučeno je da se dodatno proširi kolovoz u zonu priključenja na magistralni put M-14.1. Izradom proširenja povećana je vrijednost radova u odnosu na ugovorene – rekli su iz opštine.

Glas Srpske