Naslovna Sport Fudbal U Laktašima se pripremaju za Prvu ligu RS: Opština obezbijedila 155.000 KM...

U Laktašima se pripremaju za Prvu ligu RS: Opština obezbijedila 155.000 KM za tribine, stolice i reflektore na gradskom stadionu

LAKTAŠI – Opština Laktaši obezbijedila je 120.000 KM a donatori još 350.000 KM za natkrivanje tribine, nabavku stolica i reflektore Fudbalskog kluba „Laktaši“, lidera drugoligaškog takmičenja u grupi zapad, sa velikim šansama da se od iduće sezone takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Odlučni smo da do početka polusezone natkrijemo tribinu, obezbijedimo stolice i postavimo reflektore koji mogu poslužiti za treninge. Za nabavku stolica imamo dva donatora, dvije naše kompanije koje su obezbijedile ukupno 15.000 KM. još dvije kompanije donirale su 20.000 KM za reflektore – kazao je za Srpskainfo Miroslav Bojić, načelnik Laktaša.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

On naglašava da se fudbal vraća na velika vrata i da je ovaj sport, pored košarke, sve popularniji.

– Gradska uprava nastoji pomoći organizaciju takmičenja, poboljšati uslove rada, omasoviti mlađe kategorije Fudbalskog kluba „Laktaši“. Takođe, pomažemo i druge klubove jer je sport veoma važan za našu omladinu – smatra Bojić.

Podsjećamo, Fudbalski klub Laktaši je poslednjih godina bio opterećen dugovima još iz perioda takmičenja u Premijer ligi BiH, rezultati su bili ispod klupskog rejtinga a utakmice slabo posjećene.

FOTO:

Ove sezone, situacija je neuporediva sa tim periodom a ekipa je tokom jesenje polusezone zauzela lidersko mjesto u Drugoj ligi , zapad. FK „Laktaši“ imaju 43 boda, ispred „Slobode“ iz Mrkonjić Grada koja ima 35 i „Sloge“ iz Trna sa 26 bodova.

Izvor: Srpska info