Naslovna Info Gradiška U Kozincima služen parastos poginulm borcima

U Kozincima služen parastos poginulm borcima

GRADIŠKA – Povodom Spasovdana slave mjesne zajednice Kozinci danas je kod Doma služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježja poginulim borcima i civilima Narodnooslobodilačkog i Odbrambeno-otadžbinskog rata iz Kozinaca.

Vijence na spomen obilježje  položili su predstavnici Gradske uprave na čelu sa Gradonačelnikom Zoranom Adžićem, te predstavnici Mjesne Boračke organizacije Kozinci , predstavnici Savjeta mjesne zajednice Kozinci i predstavnici Gradskog odbora SNSD-a.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kozinci Igor Pavić rekao je da se svake godine služi parastos i polažu vijenci na spomen-obilježju s tim da su ove godine objedinili polaganje vijenaca i obilježavanje slave mjesne zajednice.

On je istakao da  spomenik u Mjesnoj zajednici Kozinci predstavlja ogledalo samog sela, te da su prethodnih dana radili na uređenju prostora oko samog spomenika i Doma koji je odlukom grada dodjeljen na upravljanje mještanima Kozinaca.

Na spomeniku u Kozincima nalaze se imena 7 boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i  5 civilnih žrtava rata dok broj žrtava Narodnooslobodilače borbe iz Kozinaca nije poznat.