Naslovna Info Gradiška U JPU ”LEPA RADIĆ” U PONEDJELJAK POČINJE PREDŠKOLSKI PROGRAM ZA DJECU

U JPU ”LEPA RADIĆ” U PONEDJELJAK POČINJE PREDŠKOLSKI PROGRAM ZA DJECU

U Javnoj predškolskoj ustanovi Lepa Radić Gradiška u ponedjeljak, 29. februara, počeće realizacija Programa pripreme za djecu pred polazak u školu.

Direktor JPU ‘’Lepa Radić’’, Mile Šeatović, rekao je da će 125 mališana biti raspoređeno u pet grupa. Šeatović je naveo da će u vrtiću ‘’Leptirić’’ u Novoj Topoli za prvu grupu djece program početi u ponedjeljak u 9 časova, a za drugu grupu u 14:30.

Program pripreme djece za polazak u školu u vrtiću ‘’Cipelići’’ na Senjaku počeće u 16 časova, dok će u vrtiću ‘’Pčelice’’ u centru program početi  u 16:30 za obje grupe. Šeatović je istakao da će program finansirati Ministarstvo prosvjete i kulture RS, dok je učešće roditelja 15 KM mjesečno.

Program pripreme djece za polazak u školu ove godine biće organizovan i u tri osnovne škole u Gradišci i to po jedna grupa mališana u osnovnim školama : ‘’Kozarska djeca’’ Kruškik, ‘’Vuk Stefanović Karadžić’’ Turjak i ‘’Sveti Sava’’ Dubrave. Priprema djece za školu trajaće tri časa dnevno, naredna tri mjeseca.

Radio Gradiška