Naslovna Sport Ostali sportovi U Jelićima odbojka na počasnom mjestu

U Jelićima odbojka na počasnom mjestu

GRADIŠKA – U selu Jelići kod Gradiške, za razliku od ostalih naselja gdje se uglavnom igra fudbal, počasno mjesto ima odbojka.

Ta tradicija započela je ovdje još prije Drugog svjetskog rata a nastavljena sve do sada. Omladina ovog i susjednih sela, Bistrice, Gašnice, Vrbaške, Trebovljana… redovno se okupljala i igrala odbojku.

12736238_198627650500395_199947616_n

U početku je to bilo na otvorenom ali nije nikome nije smetalo da odmjeri vještinu i snagu u ovom sportu a potom se svi zajedno provesele, dobro zabave i dogovore nove utakmice.

Rajko Lajić, jedan od članova OK „Gradiška“, inače porijeklom iz Jelića priča da su ovdje svi veoma mnogo privrženi odbojci, to je rezultiralo izgradnjom sportske dvorane u kojoj se i sada okuplja omladina iz Jelića, ali i Gradiške.

rajko lajicrukovodilac odsjeka pravnih poslova u PS Gradiska_foto_M Pilipovic
-Odbojka nas privlači, čuva naše porodične korijene i oživljava sjećanja na teška vremena… Naravno, rezultat nam je vrlo važan ali je sve sportski i prijateljski. To je smisao naših okupljanja – kazao je Lajić pominjući brojne generacije bivših i sadašnjih odbojkaša.

Poslednjih godina najveći rivalitet je između ekipa Svete Lajića i Milorada Vučkovića. Lajićeva ekipa za sada je uspješnija a čine je Vasko Stojnić, Sveto Lajić, Branko Švraka, Stojan i Miroslav Šetkić, Rajko Lajić, Goran Janković, Mladen Makivić, Marko Sančanin, Zoran Pilipović, Dušan Švraka, Branko Radišić, Igor Đukić…

U ekipi Milorada Vučkovića su Slaviša Miodragović, Strahinja Kravljača, Zoran Danilović, Slavko Karan, Darko Sandić, Mile Zvijerac, Ranko Švraka, Savić…. Dogovoreno je da poražena ekipa plaća pečenje i piće te hrabro trpi provokacije pobjednika.

M. Pilipović