Naslovna Info Gradiška U Gradišci sjednica o uticaju virusa korona na ekonomiju (FOTO/VIDEO)

U Gradišci sjednica o uticaju virusa korona na ekonomiju (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Predsjedništvo Saveza opština i gradova Republike Srpske održalo je danas u Gradišci sjednicu o ekonomskom uticaju epidemije kovid-19 na budžete jedinica lokalne samouprave.

Članovi Predsjedništva razmotrili su inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture u vezi sa predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, te inicijativu Ministarstva privrede i preduzetništva u vezi sa slobodnim proizvodnim prostorima u Republici Srpskoj.

Takođe razmatrana je i inicijativa u vezi sa primjenom odredaba Kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave, kao i inicijativa za izmjenu Zakona o porezu na nepokretnost.

Na sjednici su učestvovali načelnici i gradonačelnici i njihovi predstavnici iz 19 jednica lokalne samouprave u Republici Srpskoj: Bijeljine, Banjaluke, Broda, Višegrada, Gradiške, Doboja, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Istočne Ilidže, Laktaša, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Pala, Pelagićeva, Prijedora, Trebinja, Srebrenice i Šamaca.

Gosti na sjednici su bili predstavnici Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete i kulture, te Ministarstva privrede i preduzetništva.