Naslovna Info Gradiška U Gradišci se po prvi put održava prvenstvo Republike Srpske u brdskom...

U Gradišci se po prvi put održava prvenstvo Republike Srpske u brdskom biciklizmu

GRADIŠKA – Biciklistički klub ”Challenge” iz Gradiške ove godine je organizator prvenstva Republike Srpske u brdskom biciklizmu. Ova manifestacija po prvi put će se održati u Gradišci (Sovjak) 17. oktobra uz veliku podršku Gradske uprave i Turističke organizacije Gradiška, te drugih mnogobrojnih sponzora i privrednika.

BK ”Challeng” je prvi profesionalni klub u gradu na Savi koji egzistira već godinu i po dana.

”Želimo da pozovemo ovom prilikom sve građane da dođu i pruže podršku ovom prvenstvu i isto tako da se oprobaju u takmičenjima”, poručio je na pres konferenciji koja je održana u Areni Gradiška predsjednik kluba Slavoljub Bjelajac.

Trka će se održati u deset kategorija: Women, Cicibani, Pioniri, Mlađi kadeti, Kadeti, Juniori, U23, Elit, Masteri i Hoby.

”Želim da izrazim jedno veliko zadovoljstvo činjenicom da se po prvi put na području grada Gradiška organizuje prvenstvo Republike Srpske u brdskom biciklizmu. Sa ljudima iz biciklističkog kluba na samom početku smo shvatili da je to jedan ozbiljan klub koji ima konstrukciju i viziju kako to treba organizovati i naravno da smo podržali ovaj projekat. U cilju nam je da sljedeće godine organizujemo i ”Biciklijadu” grada Gradiška koja je bila tradicionalna i da je podignemo na još jedan viši nivo”, kazao je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragutin Kovačević.

Prijaviti se možete putem Interneta, na e-mail bk.challenge2020@gmail.com, te putem telefona 066/222-535 i na dan trke.

Podjela brojeva biće upriličena na dan trke od 10 do 10.30 časova.

”Nadamo se da ovo neće biti jedina manifestacija koju ćemo raditi sa biciklističkim klubom i pozivam sve druge sportske klubove u saradnji sa Gradskom upravom da nam se obrate i da vidimo šta oni to planiraju da rade i gdje vide nas kao partnere ili organizatore. Za Gradiški turizam ova manifestacija znači mnogo, a ove termine smo uzeli upravo zbog toga što su počeci i kraj školske godine pokazali da je tad najveća frekvencija djece”, istakla je direktorica Turističke organizacije Gradiška Valentina Perić.

”Šumsko gazdinstvo ima trajno opredjeljenje da učestvuje u svakom obliku privrednog i društvenog života grada Gradiške i tako ćemo davati podršku i u buduće bilo kakvoj sportskoj manifestaciji koja se dešava u našem gradu. Isto tako smo podržali i obilježavanje planinarskih staza, tako ćemo se zdušno uključiti i ovdje u obilježavanju biciklističkih staza i pružićemo pomoć kako u logistici tako i u materijalnom smislu”, rekao je direktor Šumskog gazdinstva Gradiška Slavko Španjić.

Upustva za dolazak na lokaciju održavanja trke

Iz smjera grada Gradiške (isključenja sa autoputa) uputite se prema planini Kozari, nakon 13km od autoputa u mjestu Donji Podgradci skrećete desno gdje pokazuje saobraćajni znak/putokaz za Jablanicu, nastavljate putovati ravno i poslije prelaska preko dva mala mosta pratite put koji vas vodi desno uz brdo. Nastavljate ravno bez skretanja do kraja asfalta i makadamskim putem se vozite 900m da bi došli do lokacije gdje se održava trka.

Napomena

U mjestu Donji Podgradci ispod table sa natpisom Jablanica biće crna strelica sa žutom pozadinom i natpisom, na sledećoj rasksnici poslije mostova biće opet strelica, nakon dolaska na makadamski dio puta postavljene će biti strelice na svim raskrsnicama do lokacije održavanja trke.

Izvor: MicroMreža