Naslovna Info Gradiška U GRADIŠCI PRODUŽENE MJERE DO 27. APRILA

U GRADIŠCI PRODUŽENE MJERE DO 27. APRILA

GRADIŠKA – Štab za vanredne situacije grada Gradiška na današnjoj 7. sjednici produžio je Naredbu o radu trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Gradiška do 27. aprila u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je epidemiološka situacija na području Gradiške zadovoljavajuća.

„U gradskom karantinu u Vrbaškoj boravi 16 lica, u kućnoj izolaciji je 218 lica dok je 656 lica izašlo iz izolacije“, naveo je gradonačelnik.

On je naglasio da je od do sada 11 pozitivnih osoba na virus korona u Gradišci 9 lica retestirano dva puta i da se oni nalaze u kućnoj izolaciji od 14 dana i da se očekuje njihovo izlječenje.

„Dva lica su još uvijek u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci i očekujemo da će i oni uskoro biti retestirani i da će doći u Gradišku gdje će još 14 dana boraviti u izolaciji“, izjavio je gradonačelnik.

On je naveo da u izolovanom dijelu u gradiškoj Bolnici nema pacijenata pozitivnih na virus korona.

„Sanitarno-zdravstveni inspektori su izdali 724 rješenja za kućnu izolaciju, izvršeno je 1 670 kontrola i nije bilo kršenja izolacije“, naveo je gradonačelnik.

On je rekao da je u prethodnom periodu 135 lica prekršilo naredbu policijskog časa, 75 lica do 65 godina i 60 lica starijih od 65 godina.

Gradonačelnik se zahvalio građanima i privrednicima koji su shvatili ozbiljnost situacije i naglasio da se jedino samodisciplinom, pridržavanjem mjera Gradskog i Republičkog štaba za vanredne situacije i poštovanjem odluka i preporuka resornog ministarstva, Bolnice i Doma zdravlja možemo izboriti sa pandemijom korona virusa.

On je podsjetio da su kontroli podložne i ustanove za smještaj starijih lica na području Gradiške i da prema saznanjima te ustanove provode sve propisane mjere.

Prema riječima gradonačelnika Dom zdravlja je uveo testiranje zdravstvenih radnika i pripadnika Policijske uprave kako nijedan segment subjekata koji učestvuju u borbi protiv virusa korona ne bi bio ugrožen.

Gradonačelnik je naglasio da su zadovoljni saradnjom sa privrednim subjektima i pojedincima koji su se odazvali na poziv Gradske uprave i čije su donacije vrlo značajne.

„Svi treba da pomognemo u nabavci zaštitinih sredstava, nabavljamo respirator za potrebe gradiške Bolnice, nabavili smo već određenu opremu i želimo da ta sredstva namjenski trošimo“, naglasio je gradonačelnik.

Spisak donatora objavljen je na internet stranici grada Gradiška.