Naslovna Info Društvo U Gradišci pojačan saobraćaj teretnih vozila

U Gradišci pojačan saobraćaj teretnih vozila

BANjALUKA – Na graničnom prelazu Gradiška pojačan je saobraćaj teretnih vozila na ulazu u BiH iz Hrvatske, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH zbog epidemije virusa korona nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Ulazak stranih državljana u BiH zbog poslovnih obaveza je dozvoljen samo ako ima potvrdu da je lice negativno na virus koronu, koja ne smije biti starija od 48 časova, kao i pozivno pismo kompanije koju dolazi da posjeti.

AMS podsjeća da je Srbija zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Hrvatska i Crna Gora zatvorili su sve granične prelaze prema BiH, a ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.