Naslovna Kultura Kulturna dešavanja U Gradišci počela 11. Likovna kolonije

U Gradišci počela 11. Likovna kolonije

GRADIŠKA – Tokom vikenda, u ateljeu Kulturnog centra Gradiška stvaraće deset umjetnika iz Banjaluke i Gradške u 11. Likovnoj koloniji koja je u sklopu manifestacije “Gradiška jesen 2014”.

Kao i prethodnih godina, rad u Koloniji nije tematski uslovljen, što umjetnicima daje slobodu u izražavanju umjetnicima koji će čarobnim kistom da stvarati djela tehnikom uljem na platnu i akrilikom.

Domaćin Likovne kolonije “Gradiška 2014” Milovan Čikić kaže da rezultat njihove kreativnosti i nadahnuća kistom nastaće oko dvadesetak djela koja ostaju u fundusu ove kolonije.

– Za ovu koloniju teme nismo zadali a ni tehnike, tako da će umjetnici u miru, tišini i čarima okruženja zaista divno stvarati, jer ih puštamo da ih inspiracija i mašta vode u stvaranje njohovih djela – rekao je Čikić.

On navodi da glavni cilj je da se kolonija ponovo vrati na onaj novo od prije nekoliko godina, kada su Gradišku posjećivali eminentni slikari iz cijelog regiona.

Umjetnici kažu da su domaćini uvijek susretljivi, lijepa je i atmosfera i uvjek se stvaraju dobra djela na ovoj koloniji.

Među njima su Maja Šolak, Nevena Milašinović, Dragana Krečelj Karanović, Jelena Kondić i Gorana Bosnić iz Banjaluke. U okviru kolonije od domaćina iz Gradiške stvarali su Milovan Čikić, Mladen Stajčić, Mile Sredojević, Aleksandar Obrenović i LJubo Marković.

Izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji 2014 biće otvorena u KC Gradiška 27.septembra u izložbenom salonu Kulturnog centra.