Naslovna Kultura Izložbe U GRADIŠCI OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA ”PORASTI DO DETETA”

U GRADIŠCI OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA ”PORASTI DO DETETA”

GRADIŠKA – Izložba likovnih radova”Porasti do deteta”, na kojoj su predstavljeni radovi učenika Škole crtanja ”Time”, otvorena je sinoć u Galeriji Zavičajnog muzeja Gradiška.

Voditelj škole, akademski slikar, Ognjen Tepavčević istakao je da je na izložbi predstavljeno po pet  najboljnih radova  radova 25 polaznika škole.

Tepavčević je rekao da je škola crtanja i slikanja ”Time” otvorena u februaru ove godine  i dodao da je od tada  naslikano i nacrtano mnogo dobrih radova zbog čega mu je bilo teško napraviti selekciju. Tepavčević je rekao da je iznenađen brojem zainteresovane djece za crtanjem i talentom koji su pokazali za ovu vrstu umjetnosti.

Škola crtanja “Time”, bavi se kreativnim i stručnim radom. Polaznici škole su djeca uzrasta od 5 do 10 godina, a crtanju i slikanju iz hobija  uče se i srednjoškolci, ali se i stručno pripremaju za upis na umjetničke fakultete i arhitekturu.

Jedan od polaznika škole ”Time”, osmogodišnji Aleksandar Kučković, rekao je da  najviše voli da crta  portrete, junake iz crtanih filmova  idodao da je na izložbi predstavljeno pet njegovih radova.

Izložba “Porasti do deteta” u Galeriji Zavičajnog muzeja biće otvorena narednih 20 dana.

Radio Gradiška