Naslovna Info Gradiška U Gradišci održana druga Maturantska parada (Foto)

U Gradišci održana druga Maturantska parada (Foto)

GRADIŠKA – U organizaciji GROM-a pod pokroviteljstvom Pokreta Pozitivna Srpska maturanti Gimnazije i Srednje stručne škole u Gradišci učestvovali su u evropskoj manifestaciji Maturantska parada koja okuplja 30.000 maturanata u 15 evropskih zemalja i koja za cilj ima obaranje Ginisovog rekorda u zajedničkom plesu Quadrille.

unnamed (1)

Inače Gradiška je jedini grad iz Republike Srpske koji je učestvovao u ovoj manifestaciji! Poslije ogromnog truda koji su naši maturanti uložili u zadnja dva mjeseca dok su se uvježbavali za današnji dan, ni kiša im nije uspjela pokvariti pozitivno raspoloženje koje je vladalo tokom njihovog završnog plesa.

unnamed (2)

U toku manifestacje, maturanti su svojim majicama poslali poruku “Misli pozitivno“, čime su se uključili u kampanju MISLI POZITIVNO koju vodi Pokret Pozitivna Srpska a koja za cilj ima podizanje svijesti kod mladih i svih članova društva o važnosti pozitivnog i konstruktivnog razmišljanja i raspoloženja koje jedino može donijeti oporavak i napredak našeg društva.

22630_818848388204644_5043023974075095578_n

Kampanja će trajati narednih nekoliko mjeseci i GROM će u svojim aktivnostima kao i do sada nastojati da podstakne mlade da budu kreativni i da svojim aktivnim doprinosom učestvuju u izgradnji Pozitivnog društva i Pozitivne Repulbike Srpske.

Maturantska parada je nažalost zbog kiše prekinuta nakon obaranja rekorda u zajedničkom plesu, i njen nastavak, velika maturantska žurka na otvorenom biće upriličen 05. juna na platou ispred Kulturnog centra Gradiška.