Naslovna Info U Gradišci članovi NS-a, NDP-a i SPP-a prešli u DNS

U Gradišci članovi NS-a, NDP-a i SPP-a prešli u DNS

GRADIŠKA – U Gradišci su večeras uručene članske karte za 60 novih članova DNS-a, nakon što su se ujedinili opštinski odbori /OO/ te partije i Stranke pravedne politike /SPP/.

dns 1Među 60 novih članova koji su pristupili OO DNS-a Gradiška, osim članova iz SPP-a, je i 20 bivših članova Narodnog demokratskog pokreta i stranke Napredna Srpska i 20 članova koji su do sada bili politički nepredijeljeni.
dns 2Članske karte novim članvima uručili su potpredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić, članovi Predsjedništva stranke Neđo Trninić i Lejla Rešić, te predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Lijevče polje Dane Malešević.
dns 4Predsjednik gradiškog OO DNS-a Vladimir Janković rekao je na konferenciji za novinare da će stranka u Gradišci i dalje jačati, te da će se veoma brzo krenuti sa pripremama za naredne loklane izbore.
dns 3
On je naglasio da će novi i stari članovi DNS-a biti ravnopravni, kao i do sada, da se neće baviti drugima, nego će se bazirati na sebe i svoj rad.
dns 5“Ukoliko svi funkcioneri i članovi budu kvalitetno radili DNS će u Gradišci biti sigurno treća, a, možda, i druga politička partija po broju osvojenih glasova na izborima”, naglasio je Janković.

Potpredsjednik DNS Dragomir Jovičić istakao je da je SPP u DNS-u našla adekvatnog političkog partnera i stranku koja vodi konzistentnu politiku.
dns 8
“Na tom je uspostavljeno ujedinjenje, kao i na principu da se gradi društvo u kome je prisutna jednakost. To je opredijelilo SPP da postane dio DNS-a”, rekao je Jovičić.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a za Lijevče polje Dane Melešević istakao je da će novi članovi stranke “tek doći do izražaja” u toku predizbornih aktivnosti za naredne lokalne izbore.

dns 9
“Novi članovi ne treba da se osjećaju kao preletači, nego kao ljudi kojim su prepoznali da zajedno u DNS-u mogu bolje politički da djeluju i doprinesu razvoju lokalne zajednice”, rekao je Malešević.

On je naglasio da je DNS “potekao iz naroda i zalaže se za rješavanje narodnih problema”. “Ono što je sigurno, DNS će ostati principijelan da nema prenošenja nadležnosti sa Republike Srpske na BiH i nema prodaje `Elektroprivrede Srpske` i prirodnih bogatstava”, poručio je Malešević.

dns 7Među novim članovima DNS-a je i direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević, dojučerašnji prvi saradnik poslanika Nepredne Srpske Adama Šukala i Gorana Đorđića.

SRNA