Naslovna Info Gradiška U Gornjim Podgradcima za pet godina asfaltirano preko devet kilometara lokalnih puteva...

U Gornjim Podgradcima za pet godina asfaltirano preko devet kilometara lokalnih puteva (VIDEO)

GRADIŠKA – Na području Gornjih Podgradaca u posljednjih pet godine asfaltirano je više od devet kilometara puteva, a najznačajnije je da sada postoje asfaltni putevi prema svim susjednim mjesnim zajednicama.

U prethodnom periodu asfalstiran je put prema zaseoku Ivanovići dužine 1.400 metara, dvije dionice puta u Resanovcima ukupne dužine 3.500 metara, 750 metara puta Šinici – Vujići, 400 metara u naselju Kolona, 400 metara Poljanske ulice i 2.000 metara puta u Barajima.

Danas je puštena još jedna novoasfaltirana dionica puta u dužini od 1 000 metara u Bukovačkoj ulici. Po ustaljenom običaju put je pušten u saobraćaj presjecanjem vrpce, a presjekli su je mališani zajedno sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je ove godine u izgradnju 10 kilometara lokalnih puteva u više gradiških mjesnih zajednica uloženo oko milion KM.

Predsjednik mjesne zajednice Gornji Podgradci Zvjezdan Panić zahvalio je Gradskoj upravi, te istakao da će novi put preporoditi ovaj kraj, jer ovdje živi 70 mještana u 20 domaćinstava.

U prethodnom periodu izgrađeno oko 1.000 metara trotoara, od crkve do groblja.

Mjesna zajednica Gornji Podgradci, učešćem u projektu UNDP-a Jačanje uloge mjesnih zajednica i uz podršku drugih donatora, obezbjedila sredstava za rekosntrukciju Doma kulture “Lepa Radić”.

Video: