Naslovna Info Gradiška U Donjim Podgradcima i Jurkovici služeni parastosi za poginule borce (FOTO/VIDEO)

U Donjim Podgradcima i Jurkovici služeni parastosi za poginule borce (FOTO/VIDEO)

SONY DSC

GRADIŠKA – Parastos za 12 poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, 50 poginulih boraca Narodnooslobodilačkog rata i 440 civilnih žrtava fašističkog terora služen je danas u Donjim Podgradcima.

Ovom činu osim rodbine i mještana prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave, Boračke organizacije te javnog i političkog života.

Milenko Pavlović, predjsednik Gradske skupštine Gradiška rekao je da se velika djela poginulih boraca ne smiju zaboraviti.

-Na ovaj način spriječavamo i pokušaje prekrajanja istorije – rekao je Pavlović.

Radomir Pjanić, načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, takođe je istakao značaj obilježavanja datuma kao što je to danas bio slučaj u Donjim Podgradcima.

Predsjednik Boračke organizacije grada Gradiška Milovan Gagić podsjetio je da se godišnje organizuje pomen u više od 40 mjesta na području Gradiške.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donji Podgradci Milenko Janković izrazio je zadovoljstvo jer se svake godine na Prokop okupe predstavnici Gradske uprave Gradiška, Boračke organizacije i mještani i odaju poštu poginulim borcima i žrtvama iz ove mjesne zajednice.

Osim u Donjim Podgradcima, danas je služen parastos i za poginule borce iz Donje i Srednje Jurkovice, gdje je vjenac položio i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Video:

Foto galerija: