Naslovna Info Gradiška U četvrtak i petak Dani Gradiške u Beogradu

U četvrtak i petak Dani Gradiške u Beogradu

GRADIŠKA – U četvrtak i petak, 11. i 12. aprila, biće održana manifestacija Dani Gradiške u Beogradu, čiji je cilj uspostavljanje saradnje u oblasti privrede, kulture i sporta između Republike Srpske i Srbije.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će u Centru za kulturu “Vlada Divljan” u beogradskoj opštini Palilula u četvrtak, 11. aprila, sa početkom u 18.00 časova biti predstavljena gastronomska ponuda Lijevča polja i Potkozarja.

On je naveo da će isti dan u ovom centru biti otvorena izložba grafika “Gradiška nekad i sad”, autora Borislava Šokčevića i likovna izložba “15 godina rada Gradiške kolonije”, a u 20.00 časova odigrana predstava “Ljubav” Gradskog pozorišta iz Gradiške.

Adžić je istakao da će u Knez Mihailovoj ulici od 11.00 do 15.00 časova biti postavljen multimedijalni promotivni štand koji će prezentovati istoriju, turističke potencijale, kulturu i tradiciju Gradiške.

U petak, 12. aprila, u Skupštini grada Beograda biće održana prezentacija albuma “Građanska Gradiška”, u kojem je opisan ovaj grad u periodu od 1914. do 1941. godine, kada je nosila sinonim “Mali Beograd”.

– To smo željeli da iskoristimo kao poveznicu za našu promociju u Beogradu – istakao je Adžić i dodao da je prezentacija zakazana za 19.00 časova.

Adžić je naveo da je u narednom periodu planirano osnivanje udruženja Gradiščana u Beogradu i pozvao sve ljude iz Gradiške koji žive i rade u Beogradu da posjete ovu manifestaciju.