Naslovna Info U Beogradu prva klapa; Snimanje serijala filmova povodom 30 godina Srpske

U Beogradu prva klapa; Snimanje serijala filmova povodom 30 godina Srpske

BANJALUKA – U produkciji Radio-televizije Republike Srpske počelo je snimanje serijala dugometražnih dokumentarnih filmova povodom 30 godina Republike Srpske.

Radni naziv serijala filmova je Tri boje otadžbine i obrađivaće nekoliko epoha u nastanku i razvoju Republike Srpske.

Prvi film obrađivaće temu uzroka raspada Јugoslavije, otadžbinskog rata, pa sve do potpisivanja Dejtonskog sporazuma. 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtrs.vijesti%2Fposts%2F3071608609733734&show_text=true&width=500

Drugi film bavi se društvenim razvojem Republike Srpske, od Dejtona pa sve do danas, te svim događajima koji su uticali na svakodnevni, ali i politički život građana.

Treći film bavi se vizijom i budućnošću Srpske kroz viđenje i razmišljanje mladih ljudi, rođenih kad i Republika Srpska.

U toku narednih nekoliko mjeseci biće snimljeno preko četrdeset svjedočenja, odnosno intervjua sa najvažnijim ličnostima koje su obilježile politički, društveni i kulturni život unazad trideset godina postojanja Republike Srpske!

Ovaj serijal biće emitovan na našem prvom programu od septembra ove godine, a dokumentarni filmovi svoju premijeru doživjeće naredne godine uz rođendan Republike Srpske.

Tim Radio televizije Republike Srpske, koji će raditi na filmovima i dokumentacijama činiće oko 20 ljudi, a materijal će biti sniman i regionu i obrađivan u narednih šest do deset mjeseci.

Politika, svakodnevni život, ekonomija, kultura, sport, obrazovanje… Sve su to teme kroz koje će tim RTRS-a pokušati da prikaže cjelokupan drušveni život jednog naroda.

Ekipu produkcije čine novinari Milka Tošić, Draško Ignjatić, Branimir Đuričić i Valentina Knežević, reditelji Siniša Grabež, Danijel Pavlović i Branko Lazić, direktor fotografije Ljubomir Tešinić, glavni producent Aleksandar Đorđević.