Naslovna Info Hronika U akciji »Džoker« pretresi na području Banjaluke, Gradiške i Laktaša

U akciji »Džoker« pretresi na području Banjaluke, Gradiške i Laktaša

BANJALUKA – MUP Republike Srpske u saradnju sa MUP-om Hrvatske sprovodi akciju pod nazivom „Džoker“.

Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja istakla je da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima CJB Banjaluka izvršili pretrese na 21 lokaciji na području Banjaluke, Gradiške i Laktaša.

Šoja je navela da će izvještaj o pocčinjenim krivičnim djelima biti podnesen protiv 22 lica, jer su sedam lica državljani Hrvatske koje je slobode lišio MUP te zemlje.

Navedena lica su uhapšena zbog sumnje da su krijumčarili cigarete iz BiH u Hrvatsku u vrijednosti od oko 1.200.000 KM.

MUP Srpske akciju sprovodi u saradnji sa MUP-om Hrvatske, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Kako ATV nezvanično saznaje uhapšeni su Milan Vujičić, Petar Lekić, Radovan Erak,  Milovan Erak, Radenko Topić, Dragan Popovac, Vlado Raca, Nermin Delalić, Radovan Kezija, Čedo Popović, Zoran Popović, Bojan Popović, Ostoja Trkulja, Igor Petrović.

Višemilionska šteta u budžetu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da se određena operativna saznanja u vezi sa akcijom “Džoker” u ovom trenutku ne mogu objaviti, jer je ona u toku, ali da je riječ o višemilionskoj budžetskoj šteti izazvanoj krijumčarenjem cigareta.

Jovičić je rekao da MUP ovu akciju provodi sa Tužilaštvom BiH i MUP-om Hrvatske i da je više lica uhapšeno u Hrvatskoj i Republici Srpskoj.

“Do kraja dana biće poznati i konkretni podaci, ali je sigurno riječ o višemilionskoj šteti”, rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, akcija je još jedan pokazatelj da MUP Republike Srpske veoma uspješno sarađuje sa drugim policijama na regionalnom nivou.