Naslovna Info Gradiška TURNIR U ULIČNOJ KOŠARCI OD 24. DO 28. AVGUSTA: SPECIJALNI GOST NENAD...

TURNIR U ULIČNOJ KOŠARCI OD 24. DO 28. AVGUSTA: SPECIJALNI GOST NENAD KRSTIĆ

GRADIŠKA – Drugi turnir u basketu “Stritbol čelendž Gradiška 2015” /StreetBall Challenge Gradiška 2015/ biće održan od 24. do 28. avgusta na sportskom terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci, najavili su predstavnici Gradiške organizacije mladih “GOM”.
Sportski menadžer turnira Željko Sladojević rekao je da će takmičenje u uličnoj košarci “tri na tri” biti održano u muškim i ženskim kategorijama, zatim takmičenje seniora, juniora, kadeta i pionira u mini basketu, kao i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.

“Zbog velikog broja do sada prijavljenih ekipa, prva dva dana turnira, 24. i 25. avgusta, biće održan kvalifikacioni turnir u muškoj seniorskoj konkurenciji. U srijedu, 26. avgusta, počinje nokaut takmičenje, a veliko finale zakazano je za 28. avgust”, naveo je Sladojević.

On je istakao da “Stritbol čelendž Gradiška 2015” ima i međunarodni karakter jer su se do sad prijavile dvije ženske ekipe iz Bratislave i jedna iz Beča, te dodao da se ekipe mogu prijaviti do 24. avgusta na zvaničnim veb i Fejsbuk stranicama Gradiške organizacije mladih, koja organizuje turnir.

“Ove godine smanjena je cijena kotizacija po ekipama, a povećan nagradni fond, te će pobjednik u muškoj seniorskoj kategoriji dobiti 1.200, drugoplasirani 300 KM, a ostale nagrade zavisiće od broja prijavljenih ekipa”, naglasio je Sladojević.

Organizatori očekuju da će na ovogodišnjem turniru u svim kategorijama učestvovati po 10 do 15 ekipa, a u muškoj seniorskoj i više od 25 ekipa.

Menadžer turnira Denis Šulić zahvalio je svima koji su podržali ovogodišnji turnir u uličnoj košarci u Gradišci, a posebno jednom od glavnih promotera turnira, ranijem kapitenu košarkaške reprezentacije Srbije Nenadu Krstiću.

Šulić je naveo da će u okviru turnira, od 24. do 28. avgusta, u prijepodnevnim časovima na terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci biti održan međunarodni košarkaški kamp koji organizuje Košarkaški klub “Lider” iz Gradiške.

“U čast poklonika košarke u muzičkom dijelu programa u finalnoj noći, u petak, 28. avgusta, prisutne će zabavljati beogradski bend `THC la familija`, autor motivacione navijačke himne košarkaške reprezentacije Srbije `Igraj i pobedi`”, naveo je Šulić.

Izvršni direktor Gradiške organizacije mladih Jelena Lazić navela je da je ova organizacija nastala sa ciljem poboljšanja položaja i života mladih u ovoj opštini.

Ona je navela da se aktivnostima ove organizacije nastoji afirmisati aktivizam i zdrav način života i ponašanja među mladima, sa posebnim akcentom na obrazovanje, zapošljavanje, sport i kulturu.

“Do sada smo uspješno realizovali više projekata, od kojih smo najponosniji na turnir u uličnoj košarci 2014. koji je tokom pet dana okupio više od 300 mladih košarkaša i nekoliko hiljada posjetilaca”, navela je Lazićeva.

SRNA