Naslovna Info Gradiška Trivići iz Gornjih Karajzovaca na rubu egzistencije (VIDEO)

Trivići iz Gornjih Karajzovaca na rubu egzistencije (VIDEO)

GRADIŠKA – Da je vrijeme da se sa riječi pređe na djela, kada je populaciona politika u pitanju, pokazuje i primjer porodice Trivić iz Gornjih Karajzovaca kod Gradiške.

Predrag i Aleksandra sa petoro maloljetne djece, od kojih najmlađe ima samo četiri mjeseca, žive na ivici egzistencije.

Nakon što im je izgorio dio porodične kuće, oboje su dobili otkaz, kao tehnološki višak.

Bez gotovo ikakvih primanja, kojim bi podizali svoju djecu, uskoro bi mogli ostati i bez struje.

Porodici Trivić, potrebna je sva pomoć dobrih ljudi. Ova poštena i skromna porodica ne traži mnogo, a najvažnije bi im bilo da otac Predrag dobije posao.

Trenutno žive bez ikakvih primanja, u kući koja je trošna.

– Živimo u jednoj prostoriji, imamo jednu sobu.Tu živi petoro djece. Ovo je sve teško i ja kao majka, svakom svom djetetu želim najbolje i da ima sve što mu pripada i što druga djeca imaju – kaže Aleksandra.

Pričaju Aleksandra i Predrag da su dolazili da im isključe struju jer imaju dug od 600 maraka. Kažu da nisu u mogućnosti da se izbore za neki normalan život. Imaju kredit i jednostavno ga ne mogu plaćati.

Svakodnevna borba da bi se prehranila djeca, oca Aleksandra natjerala je da radi za nadnicu kod komšija koji ga ponekad angažuju.

– Mi ne tražimo da živimo na nečiji račun. Voljela bih da dobijemo posao da se ne molimo ni za šta. Neću da živim na taj način. Hoću da radim. Svake godine sijemo baštu – nastavlja Aleksandra.

– Gdje god sam radio niko se nije žalio na mene. I sad radim na dnevnicu. Stvarno želim raditi i da nešto priuštim djeci – istiuče Predrag.

Ovim putem pozivaju sve dobre ljude da im pomognu, a kako sami kažu, najbitnije im bi bilo da nađu zaposlenje, kako bi prehranili i odškolovali petoro djece.

Porodicu Trivić možete kontaktirati na broj telefona 066/791-561.