Naslovna Info Gradiška Trivićeva uručila nagradu nastavnici Daliborki Zeljko

Trivićeva uručila nagradu nastavnici Daliborki Zeljko

GRADIŠKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je danas Osnovnu školu “Sveti Sava” Dubrave, kod Gradiške, gdje je nastavnici Daliborki Zeljko uručila laptop, kao nagradu za korištenje elektronske učionice i informatičke opreme.

Trivićeva je istakla da resorno ministarstvo prepoznaje značaj prosvjetnih radnika, koji čine sve da bi se nastavni proces odvijao što bolje, a đaci stekli znanja na novi način.

– Počeli smo sa dodjelom nagrada za najbolje nastavnike i učitelje koji su primjenjivali nove tehnologije i računare u nastavi s ciljem da djeca na najbolji način savladaju gradivo – istakla je Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da će resorno ministarstvo u ovoj godini završiti potpuno opremanje svih srednjih i osnovnih škola softverima koji će omogućiti platformu za interaktivnu nastavu uz pomoć novih tehnologija.

Ona kaže da resorno ministarstvo od 2012. godine sprovodi infrastrukturnu modernizaciju kroz nabavku računara i softvera za primjenu u nastavi, te da su do sad nabavili 21.000 računara za učenike i 3.000 računara za nastavnike.

Trivićeva ističe da podaci Republičkog pedagoškog zavoda pokazuju da je poboljšana aktivnosti đaka u interaktivnom procesu nastave, te rezultata u njihovom ocjenjivanju.

Nagrađena nastavnica Daliborka Zeljko rekla je da ova nagrada za nju najveće prizanje od kako radi u prosvjeti, te da pravo zadovoljstvo predstavlja činjenica da je njen rad zapažen.

– Pratim tehnologiju, posjećujem razne seminare i zaista uživam u novim tehnologijama – istakla je Zeljko.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Dubrave Rajna Soldat izrazila je zadovoljstvo što je nagrada dodijeljenja njenoj školi, te naglasila da djeca rado prihvataju takav način rada.

– Imamo tri učionice opremljene računarima i koristimo ih veoma često, jedna učionica se nalazi u područnoj školi u Lamincima, a dvije su ovdje u centralnoj školi – navela je ona.

Prema njenim riječima, ova oprema se ne koristi samo za nastavu, nego i za držanje sastanaka i prezentacija.