Naslovna Info Gradiška Tri Jurkovice novim putem povezane sa Turjakom (VIDEO)

Tri Jurkovice novim putem povezane sa Turjakom (VIDEO)

GRADIŠKA – Donja, Srednja i Gornja Jurkovica konačno su asfaltnim putem povezane sa Trnovcem i Turjakom. Značiće to mnogo za Jurkovčane, pogotovo za osnovce koji pohađaju školu u Turjaku, a i za starije generacije koje u Turjak idu, bilo da se radi o zdravstvenoj zaštiti, poslu ili drugim razlozima.

I ovaj put u upotrebu su pustili mališani Jurkovice zajedno sa gradonačelnikom.

“U upotrebu smo pustili dvije dionice, jednu od 1900, a drugu od hiljadu metara, ukupne vrijednosti 245 hiljada konvertibilnih maraka. Riječ je o projektima vezanim za ruralni razvoj grada Gradiška, finansiranim iz budžeta. Sličnih projekata će biti i ovdje u ovom dijelu Potkozarja, ali i na drugim gradskim područjima“, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Dragoljub Gajić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jurkovica rekao je da će novi put značiti mnogo za učenike koji na nastavu idu u susjedni Turjak, ali i za sve ostale mještane.

“Već smo pripremili nove projekte. Idemo dalje želja nam je da ovaj kraj bude primamljiv za život mladih ljudi“, rekao je Gajić.

Ovom kapitalnom investicijom gradiško Potkozarje dobilo je novi impuls života, razlog više da mlade generacije ostanu u Jurkovici , da rade i grade i da su savremenim komunikacijama povezani sa gradom.

Video:

Autor: Boško Grgić