Naslovna Sport Fudbal Tri boda za Kozaru u Novom Gradu

Tri boda za Kozaru u Novom Gradu

U utakmici 28. kola mtel: I lige Republike Srpske odigranoj u subotu u Novom Gradu Kozara je bila bolja od Slobode i slavila sa 0-3.

Oslabljena Sloboda, koja je igrala bez dvanaest suspendovanih prvotimaca, nije mogla da pruži jači otpor. Već u 4. minuti pokušava Lolić, ali lopta odlazi. U 10. minuti Dodig nakon kornera dobro šutira glavom i pogađa stativu Modićevog gola. U 13. minuti Popović proigrava Veljkića koji šutira preko gola. Malo zatim šut Runića blokira odbrana Slobode, a poslije njega pokušava i Kisin. U 20. minuti Lolić presjeca dodavanje domaćih i postiže gol za vođstvo Kozare od 0-1. Ne staju napadi Kozare i poslije vođstva.  Šut Popovića sa ruba šesnesterca brani Trako. Ponovo pokušava Veljkić, ali je Trako na mjestu. U 31. minuti Popović presjeca napad Slobode, upošljava Lolića koji pokušava lobovati Traku, ali lopta odlazi zamalo preko gola. Samo dva minuta kasnije dobra akcija Kozare, lopta preko Borkovića, Popovića i Veljkića dolazi do Lolića koji pored Trake šalje loptu u mrežu i postiže svoj drugi gol na utakmici, a Kozara povećava vođstvo na 0-2, rezultat s kojim se odlazi na poluvrijeme.

Tek što je počelo poluvrijeme, Stanić presjeca napad Kozare i šutira sa nekih petnaest metara, ali je Modić na mjestu. Kontrolišu igru fudbaleri Kozare, te pokušavaju Lolić, Popović i Kisin. Odlično šutira Luka Đurić u 65. minuti, ali Trako, sigurno najbolji pojedinac u redovima domaćih danas, fantastičnom paradom izbacuje loptu u korner. Redaju se napadi Kozarem pokušavaju Petković i Raspudić. U 75. minuti  ponovo je Stanić prd Modićem, ali je njegov šut neprecizan. U 82. minuti Matić odlično prolazi po desnoj strani, vraća loptu za mladog Kisina koji je posprema u Trakinu mrežu za konačnih 0-3.

Do kraja takmičenja u mtel: I lige Republike Srpske ostala su još dva kola. U sljedećem, pretposljednjem 29. kolu, koje je na rasporedu sljedeće subote, 12. maja 2021. FK Kozara je na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci domaćin ekipi Željezničar Sport Team iz Banja Luke. Utakmica počinje u 17 časova.

FK Sloboda (Novi Grad): Trako E., Repija M., Šumić E., Dodig M., Stanić M., Senić D. (od 62. min. Arbutina A.), Dojčinović S., Stupar D., Kondić M., Hušić A., Vujanović P., , trener Vranešević D., nisu igrali: Bedžetović M., Majkić S., Radišić L.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Borković N., Veljkić S. (od 85. min. Ljepojević L.), Raspudić B., Hamzić A. (od 85. min. Malbašić M.), Lolić D. (od 77. min. Govedarica S.), Petković V. (od 77. min. Matić B.), Popović A. (od 61. min. Đurić L.), Runić N., Pepić D., Kisin V. trener Žerić N., nisu igrali: Glišić P., Koljanin M.

Izvor: fkkozara.org / RIRO