Naslovna Info Trgovine sa prehranom u tržnim centrima mogu da rade

Trgovine sa prehranom u tržnim centrima mogu da rade

BANjALUKA – Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim je dozvoljen rad trgovinama sa prehrambenom robom u sklopu tržnih centara.

Potvrdila je to nakon sjednice štaba  ministar trgovine Republike Srpske Suzana Gašić.

– Dozvoljava se i rad svim poslovnim objektima u sklopu tržnih centara, ali koji imaju odvojene ulaze od glavnog ulaza trgovačkog centra. Riječ je prevashodno o apotekama i bankama, ali i ostalim objektima koje imaju odvojene ulaze. Inspekcija će i dalje nastaviti rad na trenu kako bi bilo utvrđeno da li se propisane mjere poštuju – kaže Gašićeva.

Dodala je da će inspekcije i dalje biti na terenu.

Inspekcija je juče širom Srpske obišla tržne centre i upozorila ih da u skladu sa zabranama Republičkog štaba za vanredne situacije ne smiju da rade do daljeg, a to uključuje i markete koji prodaju prehrambene artikle.

Naime, u zaključaku Republičkog štaba za vanredne situacije prema kome trenutno ne mogu da rade tržni centri nije bilo precizirano da  mogu da rade marketi koji rade u okviru tržnih centara.

Jutros su bili zbunjeni i potrošači koji su krenuli u nabavku. Tako je ispred „Tropika“ u Banjaluci zavladao pravi haos, jer nije radio ni market sa prehranom. Svoja vrata jutros nisu otvorili ni pojedine radnje “Mog marketa”, tržni centar „Kort“ i mnoge druge koje prodaju prehrambene artikle.

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.