Naslovna Sport Fudbal Treneri kraljeva uče Banjalučane

Treneri kraljeva uče Banjalučane

Banjaluka – Kamp fondacije slavnog Real Madrida počeo je sa radom u Banjaluci, a prije najvećeg grada Republike Srpske održan je u Dubrovniku, Biogradu, Podgorici, Visokom i Mostaru.

Predstavnik španskog tima za Balkan Zlatko Marić naglasio je da će oko 150 djece različitog uzrasta moći da vide kako se radi u slavnom klubu.

– Tokom narednih pet dana djeca i treneri iz Banjaluke imaće priliku da kopiraju tačno kako se radi u omladinskom pogonu Reala. Neki od njih nikada neće imati priliku da odu u Madrid, ali je lijepo da dođu, da vide i osjete šta znači kad se trenira sa trenerima Reala. Ovo je primjer za roditelje šta se radi u Madridu i prilika da treneri nešto nauče. Roditelji ove djece ne treba da razmišljaju da će im dijete potpisati za Real jer to uopšte nije cilj već da se upoznamo i družimo, a oni najbolji će se izboriti. Imamo tri trenera u Banjaluci, dok su predstavnici Škole fudbala Spartak odlično uradili posao i ponašaju se kao da su iz Real Madrida – rekao je Marić.

Jedan od trenera u ŠF Spartak Aleksandar Vrhovac ponosan je što je fondacija Reala izabrala Banjaluku, a pripreme za kamp trajale su četiri mjeseca.

– Sve ovo smatramo velikom motivacijom da jedno dijete ili više njih jednog dana možda ode u Real Madrid ili neki drugi klub. Radom u kampu djeca dobijaju zadovoljstvo, ali kamp ne može puno da znači jer su to djeca od osam do 12 godina i za njih je ovo samo podstrek za dalji rad, a njih petnaestak biće izabrano i omogućiće im se odlazak u Madrid – rekao je Vrhovac.

Glas Srpske