Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH Trash film festival od 15. septembra u Gradišci

Trash film festival od 15. septembra u Gradišci

 GRADIŠKA – Kulturni centar Gradiška sa velikim zadovoljstvom svojoj publici predstavlja Trash film festival, koji već deseta godina sa uspjehom organizuje Udruženje “Trash” iz Varaždina.

Naime, radi se o festivalu niskobudžetnih filmova svrstanih u nekoliko kategorija: akcija, borilački, naučna fantastika i horor, sa svrhom promocije alternativne kulture.

Kulturni centar Gradiška, u saradnji sa Udrugom “Trash” iz Varaždina od 15. do 17. septembra organizovati“Trash film festival”,  na kojem će biti prikazana amaterska filmska ostvarenja iz: Japana, Španije, Argentine, Brazila, Francuske, Litvanije, Hrvatske, Njemačke, Hong Konga, SAD-a, Italije, Meksika, Slovenije, Grčke, Irske, Belgije, Izraela, Portugala i Indije.

 Trash film festival se održava uspješno već 10 godina u Varaždinu, privlači veliku pažnju umjetnika iz cijelog svijeta, a drugu godinu za redom gostuje u Gradišci,  gdje takođe vlada veliko interesovanje za ovu granu filmske umjetnosti.

 Otvaranje Trash film festivala “Gradiška 2015” je u utorak, 15. septembra u 19:00 časova u Kulturnom centru Gradiška, projekcije najboljih filmova će biti emitovane od 20:00 časova, a ceremonije otvaranja i zatvaranja Festivala pratiće koncerti bendova iz Republike Srpske (Triple shot I Aurora) i Hrvatske (Fakin lajsne, Varazdin).

Zatvaranje Festivala je predviđeno za 17. septembar u 22:00 časa.