Naslovna Info Gradiška TRADICIONALNI PRIJEM PREDSTAVNIKA VJERSKIH ZAJEDNICA

TRADICIONALNI PRIJEM PREDSTAVNIKA VJERSKIH ZAJEDNICA

GRADIŠKA – Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić upriličio je danas prijem predstavnika vjerskih zajednica sa područja opštine Gradiška.

On je naveo da je saradnja lokalne vlasti sa predstavnicima vjerskih organizacija sa područja gradiške opštine na zavidnom nivou.

-U Gradišci postoji dobra međureligijska i tolerancija, gdje predstavnici vjerskih zajednica i lokalne uprave, svako iz svog ugla gradi zajedništvo u cilju napretka svih grašana opštine – rekao je Adžić.

Župnik katoličke crkve u Gradišci Marko Stojčić, zahvalio je načelniku opštine na prijemu, te istakao da je ovaj prijem prilika da se godina na izmaku sumira, ali i da se razgovara o planovima za narednu godinu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Gradišci Zejnil efendija Latifović istakao je da Opština Gradiška može biti reprezent drugim opštinama po pitanju međureligijske i saradnje sa vjerskim zajednicama.

Arhijerejski namjesnik gradiški, protojerej stavrofor Gojko Slijepčević naveo je da u Gradišci tradicionalno postoji dobar ambijent zajedništva i saradnje.