Naslovna Info Gradiška TRADICIJA SE NASTAVLJA: LJubitelji rijeke Save ispratili februar kotlićem

TRADICIJA SE NASTAVLJA: LJubitelji rijeke Save ispratili februar kotlićem

GRADIŠKA – Ljubitelji rijeke Save, i ove godine, tradicionalno su ispratili topli februar kotlićem na savskoj obali u Gradišci.

Ekipa ljubitelja Save i prethodnih godina su organizovali slične roštiljade, kako na obali rijeke, tako i na savskom ostrvu.

-Smrću našeg prijatelja Bojana Kljajića, ribolovca i jednoj od najvećih ljubitelja rijeke Save među nama, ekipa se učvrstila i na neki način nastavila tradiciju koju je pokojni Kljajić zagovarao – kazao je Tino Gvozden.

Bojan Kljajić iz Gradiške preminuo je 2019. godine od srčanog udara u tridesetosmoj godini života.

Mural posvećen Bojanu Kljajiću čuva sjećanje na velikog prijatelja

Mural posvećen Bojanu Kljajiću oslikao je umjetnik Renato Rakić u saradnji s prijateljima ispod mosta na rijeci Savi kod graničnog prelaza u Gradišci.

Autor murala Renato Rakić ističe da je Bojan bio gradski dječak koji je stalno boravio na obalama rijeke Save i svojom dobrotom zaslužio da ostane uspomena na njega u vidu jednog ovakvog murala.

-Mural je kao slikarska tehnika veoma zahtjevan i iz tih razloga smo dugo promišljali na koji način da se to izvede i na kojoj lokaciji. Tako da smo prije svega čekali na dozvolu, a kasnije smo išli u proces realizacije s najkvalitetnijim materijalima – rekao je slikar Rakić.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.