Naslovna Sport Fudbal Terzić ubedio Ninkovića da opet obuče Zvezdin dres

Terzić ubedio Ninkovića da opet obuče Zvezdin dres

Miloš Ninković će po svemu sudeći opet postati igrač Crvene zvezde pošto se sastao sa generalnim sekretarom Zvezdanom Terzićem i praktično utanačio sve osnovne detalje predstojeće saradnje.

Dugo se šuškalo o tome, i izgleda da će saga oko novog dolaska Miloša Ninkovića u Crvenu zvezdu najzad dobiti pozitivan epilog.

Prema saznanjima do kojih je došao Mozzartsport, novo-staro pojačanje bi trebalo da bude upravo Ninković koji će u petak odlučiti da li će upravo on popuniti rupu u sredini stvorenu odlaskom Milijaša.

U klubu nisu hteli da preciziraju dužinu ugovora dok se zvanično ne potpiše, ali izvesno je da će u njemu postojati klauzula po kojoj Ninković može na zimu da napusti klub bez obeštećenja. Takođe, njegova plata ne bi trebalo da izlazi iz okvira maksimuma od 120.000 evra.

Na ovakvu odluku Ninkovića dosta su uticali i najiskusniji u timu, novi kapiten Nikola Mijailović i Nejc Pečnik koji su ga nagovarali da se vrati u klub.

Ako sve bude u najboljem redu, Ninković će najkasnije do ponedeljka staviti paraf na novu, šestomesečnu vernost Crvenoj zvezdi. Posao jedino može da pokvari trener Evijana Paskal Dupra, koji je ponovo kontaktirao Ninkovića i zatražio od njega da u petak otputuje u Švajcarsku na novu rundu pregovora.

On neće moći da nastupa protiv Spartaka ali posle reprezentativne pauze biće na raspolaganju treneru Lalatoviću, mada bi “debi” koji to i nije, mogao da ima protiv Spartaka u Moskvi 5. septembra. U svakom slučaju Zvezda je dobila najveće pojačanje prelaznog roka ukoliko sve bude kako je planirano.