Naslovna Info Gradiška Tepavac: Svi koji su putovali obavezno da se jave u Higijensko-epidemiološku službu

Tepavac: Svi koji su putovali obavezno da se jave u Higijensko-epidemiološku službu

GRADIŠKA – Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška dr Slađana Tepavac potvrdila je da je na području Gradiške epidemiološka situacija za sada zadovoljavajuća, da trenutno nema oboljelih niti sumnjivih lica na infekciju izazvanu novim korona virusom.

Tepavac je navela da se veliki broj građana javio u Higijensko-epidemiološku službu proteklih par dana i apelovana na sve građane da budu odgovrni i da svi zajedno izvučemo pouke iz zemalja koje već imaju iskustva sa korona virusom.

„Svi građani koji dolaze iz područja zahvaćenih korona virusom treba da se jave u Higijensko-epidemiološku službu bez obzira da li imaju simptome ili nemaju. Služba je u pripravnosti 24 časa, konstatno je otvoren broj telefona 051 826 745“, rekla je Tepavac i pozvala građane da se jave u HES gdje će dobiti daljnja uputstva.

Ona je podsjetila da od ponedjeljka na graničnim prelazima u BiH stupa na snagu naredba o izolaciji svih osobe koje dolaze iz područja gdje je infekcija.

Tepavac je naglasila da preporučuju samoizolaciju i da je važno da građani poštuju sve mjere i odredbe jer će se na taj način spriječiti širenje infekcije.

Ona je navela da je povećan broj lica u Gradišci koja se nalaze pod zdravstvenim nadzorom i dodala da očekuju da će od ponedjeljka taj broj biti znantno veći.

Tepavac je naglasila da je i dalje važno sprovoditi opšte preventivne mjere higijene i dezinfekcije, bliskih kontakata i izbjegavati putovanja bilo gdje.