Naslovna Info Gradiška Tepavac: Smanjeno interesovanje građana za imunizaciju protiv korone

Tepavac: Smanjeno interesovanje građana za imunizaciju protiv korone

GRADIŠKA – Vakcinacija protiv virusa korona u Gradiški se od ove sedmice obavlja u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja jer je smanjeno interesovanje građana, pa je zatvoren vakcinalni punkt, rekla je načelnik HES Slađana Tepavac.

Tepavčeva je rekla da je zbog smanjenog interesa građana za vakcinaciju krajem prošle sedmice prestap da radi vakcinalni punkt u “Areni”, te dodala da se to posebno odnosi na prvu dozu.

Ona je navela da su od decembra većinom vakcinisani građani koji su tražili treću dozu, što je i sada slučaj.

Od juče se vakcinacija obavlja u Higijensko-epidemiološkoj službi radnimdanima u periodu od osam do 12.00 časova, bez prethodnog zakazivanja.

Prema podacima ove službe, u Gradišci je do sada prvom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisano 17.067 građana, i to 16.492 primilo je dvije doze, a 4.496 treću dozu.

Trenutno je u Gradišci registrovano 13 aktivno pozitivnih kovid pacijenata, pet osoba je pod nadzorom zbog kontakta sa pozitivnim licima, a na bolničkom liječenju je 10 kovid pacijenata.

Zbog značajnog smanjenja pregleda u respiratornoj ambulanti Doma zdrvlja Gradiška radi samo jedan tim u prvoj smjeni, za razliku od prethodnih mjeseci kada je u radilo i više timova u dvije smjene.

Izvor: SRNA