Naslovna Info Gradiška Tepavac: Nema novih slučajeva zaraženih virusom korona

Tepavac: Nema novih slučajeva zaraženih virusom korona

GRADIŠKA – Načelnik Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac potvrdila je u izjavi za Radio Gradišku da je u Gradišci stanje nepromjenjeno, da je situacija pod kontrolom i da od 2. aprila nema novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

Tepavac je podsjetila da je do sada u Gradišci registrovano 11 slučajeva pozitivnih na virus korona i naglasila da su svi ti slučajevi retestirani, negativni i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

„Neki od njih su bili u Banjaluci u Studentskom centru Nikola Tesla, neki su bili na Infektivnoj klinici i grudnom odjeljenju u Banjaluci, neki na grudnom odjeljenju Bolnice u Gradišci, a sada su svi u Gradišci. Neki su već izašli iz kućne izolacije, a neki od njih imaju još nekoliko dana kućne izolacije“, naglasila je Tepavac.

Ona je navela da je u Gradišci pod zdravstvenim nadzorom 206 lica, dok je 715 lica izašlo iz izolacije.

„Posljednjih dana smo povećali broj testiranja zdravstvenih radnika i njegovatelja u staračkim domovima, testiranje službenika Policijske uprave Gradiška i civilne zaštite i veliki broj pacijenata iz gradiške Bolnice i svi rezultati su negativni“, naglasila je Tepavac.

Tepavac je apelovala na građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera i preporuka u vezi trenutne epidemiloške situacije.