Naslovna Sport TENISERKA TEA KOVAČEVIĆ IZ GRADIŠKE BILJEŽI JOŠ JEDNU POBJEDU: Tea Kovačević i...

TENISERKA TEA KOVAČEVIĆ IZ GRADIŠKE BILJEŽI JOŠ JEDNU POBJEDU: Tea Kovačević i Andrej Nedić šampioni BiH

GRADIŠKA – Teniserka iz Gradiške Tea Kovačević i Andrej Nedić, član “TK Doboj”, pobjednici su Prvenstva BiH u svojim uzrasnim kategorijama.

Nedić je u konkurenciji do 16 godina pobijedio klupskog kolegu Marka Maksimovića sa 2:0 (6:4, 6:4) dok je Tea Kovačević bila bolja od Milice Trifunović (TK Sol Brčko) sa 2:1 (6:2, 3:6, 10:6).
Andrej Nedić kaže da je konkurencija bila izuzetno jaka.

– Zadovoljan sam pobjedom u finalu, igrao sam protiv klupskog kolege kojeg dobro poznajem, na kraju sam u ključnim trenucima imao više koncentracije i došao do pobjede – rekao je Nedić.

Tea Kovačević nastavila je seriju dobrih rezultata, iako je igrala u konkurenciji sa starijim igračicama.

– Turnir je bio izuzetno jak, finale neizvjesno, ali na kraju sam imala strpljenja i došla do pobjede. Za mene je ovo veliki uspjeh jer sam do titule šampionke BiH stigla u konkurenciji starijih teniserki. Ovo će mi biti dobar podsticaj za još kvalitetnije rezultate u budućnosti – rekla je Tea Kovačević.

U muškoj konkurenciji do 12 godina teniser Borca iz Banjaluke Ian Boloban poražen je od Amira Škielja (TK Gem) sa 7:5, 6:3 dok je u borbi za trofej u konkurenciji igračica do 16 godina Suana Tucaković (TK Iskra tin) pobijedila Sarah Ibrahimagić sa 2:0 (6:2, 6:1).