Naslovna Sport Tea Kovačević šampionka Majorke u U10 i U11 (VIDEO)

Tea Kovačević šampionka Majorke u U10 i U11 (VIDEO)

Briljantnom pobjedom nad vršnjakinjom Isabelom Johri iz Velike Britanije od 2:0, sa oba dobijena seta po 6:0, Tea Kovačević osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjem turniru “Rafa Nadal Academiy ten-pro global” u kategoriji U10.

Tea je briljirala u oba seta, ne dopustivši protivnici niti jedan poen.

Nakon pravog veleobrta Tea je osvojila i U11 kategoriju

Tri najbolje  djevojčice su se borile za prvo  mjesto i odigrale svaka sa svakom. Zbog izjednačenog set količnika (0-0-0) i iznenađujućeg gem količnika koji je završio +3 za Teu, u odnosu na druge dvije takmičarke Tea nosi kući dvije  pobjedničke titule (U10 i U11).Time je naša šampionka ušla u istoriju jer je prva teniserkakoja je trijumfovala u dvije kategorije.

Oduševljena šampionka zahvalila se svima na podršci,a oduševljenje nije krio ni njen otac i trener Marko Kovačević, koji je utrčao u teren sa zastavom grada Gradiške.

“Hvala svim dobrim ljudima na podršci. Hvala mome gradonačelniku Zoranu Adžiću! Razgovarao sam dugo sa Teom o značaju podrške dobrih ljudi. Očekujemo da ćemo i mi biti uskoro u prilici da pomognemo drugima, rekao je Marko Kovačević.

Povratak Tee Kovačević u Gradišku očekuje se u narednoj sedmici, kada će biti upriličen prijem kod gradonačelnika i slavlje uz poštovanje mjera vezano za pandemiju korona virusa.

Autor: Boško Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.