Naslovna Sport Tea Kovačević postala šampionka BiH u kategoriji U12

Tea Kovačević postala šampionka BiH u kategoriji U12

GRADIŠKA – Iako ima tek 10 godina i šest mjeseci Tea Kovačević postal je prvak BiH u kategoriji teniserki U12. Na turniru u Sarajevu Tea je pokazala da nema premca u tenisu među vršnjakinjama, pa čak i godinu-dvije starijim igračicama.

Fantastičnom igrom nijednog momenta Tea nije svojim protivnicama dala šansu za eventualno iznenađenje. Inače, Tea je već prošle godine, u mnogo jačoj konkurenciji, ispisala istoriju: osvojila DRŽAVNO BIH i završila 1. na rang listi i U10 i U12 kategorijama.

Tea Kovačević u finalu je sa 2-0 (6-1i 6-2) pobijedila Nejlu Helać, dok je u polufinalu sa dva puta po 6-0 savladala Edu Laru Šaćirević.

Naša Tea bila je slobodna u prvom kolu turnira, u drugom je sa 2-0 (6-1 I 6-0) pobijdila Taru Jokić, a u trećem sa takođe 2-0 (6-1 I 6-2) pobijedila Nikolinu Kovačević.

I ovaj put uz Teu Kovačević bili su Gradska uprava Grada Gradiška, institucije RS, kompanije iz Gradiške, porodica i brojni prijatelji.

Autor: Boško Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.