Naslovna Sport Tea i Ena – Dve velike teniske nade zajedno trenirale

Tea i Ena – Dve velike teniske nade zajedno trenirale

Portal „Glas Šumadije” pisao je početkom jeseni o našoj sugrađanki, mladoj Eni Ilić koja jedna od najperspektivnih mladih teniserki Srbije i prvorangirana devojčica do 10 godina na rang listi Teniskog saveza Srbije. Početkom ove nedelje Eni se na treninzima u Kragujevcu priključila i njena vršnjakinja Tea Kovačević šampionka Bosne i Hercegovine.

Tea Kovačević osvajačica je prošlogodišnjeg Turnira „Mala Mo” u  Majamiju, kao i turnira u Parizu, Skoplju i više puta u Beogradu i Zagrebu. Šanpionka je BiH u kategorijama do 10 i 12 godina. Zbog svojih uspeha o kojima su pisali brojni mediji u regionu pozvana je narednog vikenda na turnir koji organizuje Nadalova teniska akademija na Majorci.

ZAJEDNIČKI TRENINZI I PRIPREMA ZA TURNIR

Da se i kod nas dobro i kvalitetno radi prepoznali su u Teinom stručnom štabu pa je ona bila gost od ponedeljka do subote kod Enine porodice, porodice Ilić iz Kragujevca. Dve mlade šampionke su se zajedničkim snagama pripremale za turnir u Beogradu (Tea je glavni favorit) za devojčice teniserke uzrasta do 12 godina. Pod nadzorom Dejana Petrovica, našeg poznatog teniskog stručnjaka i Eninog trenera devojčice su trenirale svakoga dana po dva treninga od četiri sata.

Ena Ilić počela je da trenira tenis u Teniskom klubu „Rado” a sada je član Teniskog kluba „Puma” gde radi sa našim poznatim teniserom a sada trenerom Dejanom Petrovićem. Osvojila je čitav niz turnira za igračice svog uzrasta na teritoriji Srbije.

Tea Kovačević je na najprestižnijem turniru za decu do deset godina osvojila trofej „Mala Mo” na Floridi, što joj je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Član je Teniskog kluba „Braća Kovačević” iz Gradiške, a trener joj je njen otac Marko Kovačević. Mediji koji su pratili njene uspehe odavno ističu da je zaista „reč o pravom malom teniskom čudu”. Osvojila je do sada više od 40 turnira u regionu.

PREPOZNAT DOBAR RAD U KRAGUJEVCU – TEA I ENA SA TRENEROM PETROVIĆEM

– Drago nam je da su u Teinom stručnom štabu prepoznali da se kod nas dobro i kvalitetno radi. I trener Dejan Petrović maksimalno se posvetio radu sa devojčicama. Saradnja će se nastaviti i mi ćemo najverovatnije na proleće boraviti u „uzvratnoj” poseti kod Tee u Bosni, kaže Enin otac Nenad Ilić.

Posle ove jednonedeljne kragujevačke teniske i prijateljske „epizode” i zajedničkog rada, treniga i druženja Enu očekuje ovdašnje zimsko državno prvenstvo dok Tea, kao što smo već rekli odlazi za Majorku na turnir Nadalove tensike akademije. samo još da poželimo puno uspeha obema mladim teniserkama vanserijskog ranga sa naših prostora.