Naslovna Info Takmičenje u gađanju glinenih golubova u Srpcu (VIDEO)

Takmičenje u gađanju glinenih golubova u Srpcu (VIDEO)

GRADIŠKA – Miladin Stjepanović, član Lovačkog udruženja “Podrinje” iz Janje pobjednik je takmičenja u gađanju glinenih golubova koje je organizovalo Lovačko udruženje „Srna“ iz Srpca.

Drugo mjesto je osvojio Mladen Milošević iz Lovačkog udruženja “Semberija”, a treće Stefan Škorić iz Lovačkog udruženja “Srndać” iz Stanara.

U ekipnoj konkurenciji šampioni su lovci članovi Lovačkog udruženja “Srndać” iz Stanara, “Motajica” iz Dervente je druga, a Lovačko udruženje “Semberija iz Bijeljine je treća.

Pehare i diplome najuspješnijim je uručio Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

Miladin Stjepanović kaže da će Srbac pamtiti po uspjehu, dobrom druženju i lijepim uspomenama.

Miladin Stjepanović, član Lovačkog udruženja “Podrinje” iz Janje

-Posrećilo mi se da sam bio najbolji. Konkurencija je bila zaista žestoka, sve su to bili dobri, mladi strijelci. Učio sam i trenirao i nakon nekoliko drugih i trećih mjesta konačno sam i šampion. Čestitam mojim kolegama i organizatorima na odličnom takmičenju i organizaciji – rekao je  Stjepanović.

Vidno raspoložen bio je i prvi čovjek Lovačkog saveza Republike Savo Minić. Predsjednik Minić rekao je da članovi LU ‘Srna’ iz Srpca mogu biti primjer ostalim udruženjima.

Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske

-Uprkos problemima sa korona virusom, Lovački savez Republike Srpske ispunjava sve svoje obaveze zacrtane u kalendaru. Lovci su od velike podrške i poljoprivrednicima jer kontrolišu divljač i odvraćaju ih od poljoprivrednih parcela. Ponosan sam na Savez koji je, sa 23 hiljade članova, sigurno najbolja nevladina organizacija u Republici Srpskoj – rekao je Savo Minić, najavivši nove akcije među kojima i omasovljenje lovačkog članstva, koje će do kraja godine premašiti brojku od 24 hiljade.

Video: