Naslovna Info Hronika Tadićev vozač lažno prijavio auto-bombu

Tadićev vozač lažno prijavio auto-bombu

Banjaluka – Banjalučka policija utvrdila je da je riječ o lažnoj prijavi da se nalazi veća količina eksploziva u automobilu BMNj 3, koji se nalazio na parkingu servisa “Vidović”.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil je vlasništvo Mladena Neškovića, vozača Ognjena Tadića, delegata u Domu naroda BiH i kandidata Saveza za promjene za predsjednika RS na oktobarskim izborima, i jedne osobe. Nešković je, kako saznajemo, policiji prijavio da postoji mogućnost da je u vozilu eksploziv. I on je, takođe, na izborima bio nezavisni kandidat za predsjednika RS.

Zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Slobodan Radinković rekao je juče da je dojava o eksplozivu došla na osnovu operativnih policijskih informacija i prijave oštećenog i da su u utorak oko 23.15 policijske patrole upućene na parking servisa na Bulevaru vojvode Petra Bojovića.

– Odmah je obavljena šira blokada područja da se ne bi dozvolio prilaz neovlašćenim licima i građanima da ne bi bili povrijeđeni. Obavljena je kontrola i pregledom nije pronađena eksplozivna naprava ni u vozilu, kao ni u blizini njega – istakao je Radinković.

On je dodao su zbog bezbjednosti evakuisali osoblje iz Hrvatskog konzulata jer se nalazi u neposrednoj blizini spornog automobila, a isto su uradili i sa radnicima servisa.

U blizini parkinga nalazi se i Studentski dom, u kojem je bilo više od 200 studenata, Uprava za policijsko obrazovanje i dom za njihove studente, te nekoliko zgrada.

Radinković je pojasnio da još uvijek provjeravaju zbog čega je vlasnik automobila prijavio da sumnja da se u vozilu nalazi eksploziv.

– Policajci su opremom koja služi za detektovanje minsko-eksplozivnih sredstava pregledali vozilo i ona je otkrila prisustvo eksploziva, ali pregledom vozila ništa nije nađeno – rekao je Radinković i dodao da su tokom pregleda koristili i službenog psa.

Nešković je za “Glas Srpske” juče rekao da povodom ovog događaja nema šta da kaže.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je poslije prijave blokirano područje u kojem se navedeno vozilo nalazilo.

– S obzirom na to da su uređaji za preventivni pregled pozitivno reagovali, obezbijeđeno je šire lice mjesta i obustavljen saobraćaj u periodu od 23.35 do 1.25 časova od ulice Bulevar vojvode Petra Bojovića do raskrsnice sa ulicom Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića, zatim do raskrsnice Aleje Svetog Save i Bulevara Živojina Mišića i do raskrsnice sa ulicom Ada – rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Radnici servisa “Vidović” ispričali su da je to vozilo bilo na parkingu oko pet dana i da nisu ništa posumnjali.

– Ne znam ko je vlasnik vozila, ali sam ga viđao na parkingu posljednjih nekoliko dana. Na objektu servisa sa svih strana se nalaze bezbjednosne kamere i ako se neko “motao” oko vozila, one su to sigurno snimile – rekao je jedan od radnika.

Mještani koji žive u neposrednoj blizini servisa ispričali su da im se u utorak uveče sledila krv u žilama kada su kroz prozor vidjeli veliki broj policajaca, posebno pripadnika Specijalne jedinice koji su blokirali puteve.

– Prvo sam mislila da je neko nešto opljačkao, ali kada sam primijetila specijalce, znala sam da je nešto opasnije. Kad su mi kasnije rekli da su sumnjali da je neko postavio eksploziv, nisam mogla da vjerujem – ispričala je jedna od stanarki banjalučkog naselja Borik.*

Glas Srpske