Naslovna Info Gradiška SVETOSAVSKI PRIJEM ZA DIREKTORE ŠKOLA I NAJBOLjE UČENIKE

SVETOSAVSKI PRIJEM ZA DIREKTORE ŠKOLA I NAJBOLjE UČENIKE

GRADIŠKA – U Gradskoj upravi Gradiške juče je organizovan tradicionalni svetosavski prijem za direktore osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove “Lepa Radić”, kao i najbolje učenike gradiških škola.

Zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić istakla je da se Gradiška može pohvaliti odličnim rezultatima svojih obrazovnih ustanova.

“Gradiška nastoji da budžetskim izdvajanjima za obrazovanje, koja na godišnjem nivou iznose oko tri miliona KM, pomogne rad škola i predškolske ustanove. Izdvajamo sredstva za studentske stipendije, a imamo i nagrade za najbolje učenike i prosvjetne radnike”, navela je Ilićeva.

Direktor Gimnazije Gradiška Snežana Kočić rekla je da je ova škola prošle godine obilježila 100 godina postojanja, te da su i njen rad prepoznale institucije Republike Srpske i Gradska uprava.

“Od predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović gradiška gimnazija je povodom Dana Republike dobila Orden Njegoša prvog reda, a naša učenica Tamara Cvetković priznanje Zastava i amblem Republike Srpske. Profesor matematike i informatike Danijela Kozić dobitnik je Svetosavske nagrade Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, a grad Gradiška proglasio ju je za najboljeg profesora srednjih škola u prošloj godini”, navela je Kočićeva.

Maturant Gimnazije Tamara Cvetković u prošloj godini osvojila je prvo mjesto iz informatike i drugo iz matematike na regionalnim takmičenjima, prvo mjesto na republičkom takmičenju iz informatike, a učestvovala je i na Evropskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke.

Učenik četvrtog razreda Tehničke škole u Gradišci Nikola Rosić, koji se školuje za zanimanje tehničar CNC tehnologija, naveo je da je ostvario zapažene rezultate na takmičenjima iz mašinske grupe predmeta, a ove godine planira da ostvari dobre rezultate na takmičenju iz modeliranja.

On je dodao da školovanje planira da nastavi na Mašinskom fakultetu u Banjaluci.

Osim dobrih rezultata u školovanju, Rosić je ove godine na Bogojavljenje bio pobjednik plivanja za Časni krst na rijeci Savi u Gradišci.

Učenica devetog razreda Osnovne škola “Vasa Čubrilović” Milica Borković, koja je postigla zapažene rezultate na takmičenjima, rekla je da planira da upiše rednju medicinsku školu.

Povodom Savindana, u Kulturnom centru u Gradišci večeras u 19.00 časova biće održana svetosavska akademija, na kojoj će biti uručene nagrade najboljim učenicima i prosvjetnim radnicima iz gradiških škola.

Izvor: SRNA