Naslovna Info Gradiška Svetosavski prijem kod gradonačelnika

Svetosavski prijem kod gradonačelnika

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas tredicionalni svetosavski prijem za direktore vaspitno-obrazovnih ustanove i uspješne učenike sa područja Gradiške.

Adžić je rekao da je svetosavski prijem prilika da se razgovara o stanju u predškolskoj ustanovi, osnovnim i srednjim školama, da se razmotre mogućnosti dodatne podrške ovim ustanovama.

„Gradska uprava je u prethodne tri godine izdvajala budžetska sredstava i za one obaveze vaspitno-obrazovnih ustanova koje nisu u njenoj nadležnosti, ali je naša želja da učnicima pružimo što bolje uslove za obrazovanje i da iz njihovo školovanje usmjeravamo u skladu sa potrebama gradiške privrede i Republike Srpske“, istakao je Adžić.

On je naveo da postoje potrebe za renoviranjem školskih objekata na području Gradiške i za propširenjem kapaciteta vrtića.

„Gradska uprava uz pomoć donacije Vlade Srbije gradi novi objekata vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina, kapaciteta oko 150 mjesta“, dodao je Adžić.

Upješni učenici gradiških osnovnih i srednjih škola govorili su o svojim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Učenica četvrtog razreda gradiške Gimnazije Milica Sladaković i učenica devetog razreda područne škole „Mladen Stojanović“ u Vrbaškoj Stoja Majdanac istakle su da im prijem kod gradonačelnika mnogo znači.

Sladakovićeva je navela da je odličan učenika i da je od osnovne škole učesnik brojnih takmičenja iz matematike i fizike, a od uspjeha izdvojila je prošlogodišnje drugo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike.

Svojim velikim uspjehom smtra i učešče na seminaru fizike u istraživaškoj stanici „Petnica“, a kaže da planira da školovanje nastaviti ne nekom od fakulteta tehničkih nauka ili fizike.

Majdančeva je takođe odličan učenik, navela je da je bila učesnik brojnih takmičenja, na gradiškom kvizi „Istina o Srbima“ prošle godine osvojila je prvo mjesto iz fizike, a istakla je da bi željala da bude učiteljica.

U okviru obilježavanja školske slave Svetog Save u svim gradiškim školama oraganizovane su priredbe.