Naslovna Info Gradiška SVEČANO U GRADIŠKI: Gimnazija ispratila 54 maturanta

SVEČANO U GRADIŠKI: Gimnazija ispratila 54 maturanta

GRADIŠKA – Gimanazija Gradiška organizovala je večeras matursku svečanost povodom ispraćaja 54 maturanta koji su se brojnim građanima na platou Kulturnog centra predstavili zanimljivim dramskim i plesnim programom.

Direktor Gimnazije Snežana Kočić rekla je da isparaćaju veoma uspješnu generaciju učenika, koji su pohađali tri gimanazijska smjera opšti, društveno-jezički i računarsko-informatički.

Kočićeva je navela da je srednja ocjena kompletne generacije 4,43, te da su ostvarili i dobre uspjehe na takmičenjima.

– Njih 17 je sve četiri godine srednje škole završilo odličnim uspjehom, šest je vukovaca, a među njima se izdvojila učenica generacije Tamara Cvjetković – dodala je Kočićeva i poželjela maturantima svaki uspjeh u daljem školovanju i životu.

Cvjetkovićeva je kao najveći uspjeh tokom gimanazijskog školovanja izdvojila učešće na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike, te naglasila da iz škole nosi samo najljepše uspomene.

FOTO: SRNA

Školovanje namjerava da nastavi na fakultetu u Banjaluci ili Novom Sadu, a svakako će biti vezan za oblast računarstva i informatike.

Na kraju svečanosti na platou Kulurnog centra maturanti su simbolično pustili balone u vazduh, prošetali gradiškim ulicama do restorana gdje im je priređeno matursko veče.

Izvor: SRNA