Naslovna Info Gradiška Svečano otvoreni novoasfaltirani put i sportski teren u Cerovljanima

Svečano otvoreni novoasfaltirani put i sportski teren u Cerovljanima

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić otvorio je danas u mjesnoj zajednici Cerovljani novoizgrađeni put i teren za mali fudbal.

Ađžić je naveo da je za asfaltiranje 400 metara puta u zaseoku Aginci u Cerovljanima Gradska uprava izdvojila 40.000 KM, te da je pomogla i izgradnju sportkog terena za djecu i omladinu u ovom selu.

“Mještani su dugo čekali na asfaltiranje puta u svom zaseoku i to smo uradili u okviru naše politike ruralnog razvoja. Cilj nam je da obezbjedimo infrastrukturne uslove da ljudi ostaju da žive u svojim selima, a da imaju dobru putnu komunikaciju i mogu brzo da stignu do Gradiške i Banjaluke”, istakao je Adžić.

Mještanin zaseoka Aginci u Cerovljanima Momir Berić rekao je da su dobar put i voda osnovni civilizacijki uslovi da mladi ostanu da žive na selu, koje je udaljeno samo 10 kilometara od Gradiške i uz autoput prema Banjaluci.

On je naveo da je makadamski put bio loš i da su asfaltiranjem puta značajno poboljšani ulovi u ovom zaseoku.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Cerovljani Novo Milanović naveo je da su mještani prije dva mjeseca počeli da uređuju sportsko igralište, poravnali teren, odradili i betonirali prostor koji je kasnije natkriven i služi za druženja.

“Doveli smo gradonačelnika Adžića koji je vidio šta radimo i obećao da će asfaltirati teren za mali fudbal, što je i urađeno i predajemo ga našoj omladini na korištenje”, rekao je Milanović.

On je naveo da da je izgradnja sportskog terena, ograde i natktivenog objekta za druženje koštala oko 80.000 KM, od kojih je 43.000 KM za asfaltiranje terena izdvojeno iz gradskog budžeta, a ostatak su finansirali Tapetarija “Matić” i mještani.

Milanović je podsjetio da su na mjestu današnjeg sportskog terena u zaseoku Unčice nekada bili škola i društveni dom i centar sela, koji su porušeni u zemljotresu 1969. godine, zbog čega su mještani odlučili da tu zemlju koja je u vlasništvu grada urede, te da planiraju izgradnju i društvenog doma.

Izvor: Radio Gradiška