Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH Sutra kiša, zahlađenje i snijeg, obilne padavine u Hercegovini

Sutra kiša, zahlađenje i snijeg, obilne padavine u Hercegovini

Banjaluka – Kiša i zahlađenje sa snijegom sutra se očekuju u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, a obilnije padavine u Hercegovini.

Ujutro će kiša intenzivnije padati na sjeveru i jugu. Tokom dana zbog pada temperature vazduha kiša će preći u snijeg. Najmanje padavina biće na sjeveroistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Popodne i do večeri na sjeveru i zapadu padavine će prestati i doći će do smanjenja oblačnosti, dok će na istoku i dalje padati snijeg, a na jugu kiša.

Ujutro će duvati slab i umjeren vjetar, u planinama pojačan južni i jugoistočni. Tokom dana skrenuće na sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do pet, u planinana ispod nule, a na jugu oko sedam stepeni. Najviša dnevna od dva do sedam, na jugu do deset stepeni Celzijusovih, a na planinama na istoku oko nule.

Meteoalarm je za sutra zbog intenzivnih padavina izdao narandžasto upozorenje za Hercegovinu i jugozapadne krajeve. Očekivana količina padavina je između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Hladno, ali suvo vrijeme zadržaće se i za vikend. Snijega samo ponedgdje može biti na istoku i u centralnim krajevima. Jutarnja temperatura vazduha ispod nule, a dnevna oko nula stepeni.

Srna, Glas Srpske