Naslovna Info Šurlan: Stanje kod ugostitelja je potupno alarmantno, svi smo već na rubu...

Šurlan: Stanje kod ugostitelja je potupno alarmantno, svi smo već na rubu egzistencije! (VIDEO)

Pogodjeni teškom sutuacijom i borbom za egzistenciju, ugostitelji u RS se masovno ujedinjuju kako bi zajedničkim snagama izborili se za izlaz iz trenutne situacije.

<script>
var mpi_wi={userId:12700,siteId:102112,widgetId:104069,widgetType:0};if(void 0===mpi_ref)var mpi_ref=[mpi_wi];else mpi_ref.push(mpi_wi);var mpi_sid=document.getElementById(‘monadplugscript2’);if(!mpi_sid){var mpi_dt=new Date,mpi_ns=document.createElement(‘script’);mpi_ns.id=’monadplugscript2′,mpi_ns.type=’text/javascript’,mpi_ns.defer=!0,mpi_ns.src=’//cdn.monadplug.com/format/in-text/js/hood.js?v=’+mpi_dt.getYear()+mpi_dt.getMonth()+mpi_dt.getUTCDate()+mpi_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpi_ns,pmn_os)}
</script>
<div id=”12700-102112-104069″></div>

Dva mjeseca zatvaranja prosle godine, te ostatak godine rad pod ogranicenjima ( broj mjesta i radno vrijeme) te ponovno zatvaranje ove godine i vjerovatno nastavak rada pod ograničenjima do završetka pandemije.

” Na sva ograničenja koja imamo, obaveze i poreze plaćamo kao da radimo u punom kapacitetu. Već godinu dana se borimo sa ovim problemom i ponovo smo zatvoreni bez odgovarajuće naknade” – Dragan Milijaš, predsjednik udruženja ugostitelja i hotelijera “Glaž” Prnjavor.

“Ujedinjeni pod jedan krov mozemo riješiti zajednički problem ugostitelja i ocekujemo konstruktivan dijalog sa institucijama kako lokalnim tako i na nivou RS. U razgovoru sa načelnikom opštine Prnjavor, gospodinom Tomašem, imali smo konstruktivan dijalog, konkretne ideje i poteze da bi prevazišli ovu situaciju te ocekujemo u što skorije vrijeme da dodje do realizacije ponudjenih rješenja” ,
Branko Djurić, predsjednik skupštine udruženja ugostitelja i hotelijera “Glaž” Prnjavor.

“Godinu dana se nosimo sa psihičkim terorom i nemogućnosti da prehranimo porodice i zbrinemo radnike. Neophodno je da se ujedinimo te da zajedno rjesavamo nase probleme, jer samo zajedno i ujedinjeni možemo prevazići probleme u kojima se svi zajedno nalazimo” – Vladan Šurlan, član upravnog odbora “Horeca”.

Izvor: TV K3/ Saopštenje: HoReCa

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.