Naslovna Info Gradiška Stručno predavanje za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju (VIDEO)

Stručno predavanje za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju (VIDEO)

GRADIŠKA – U organizaciji Udruženja roditelja djece sa autizmom“Duga“ Gradiška, održano je stručno predavanje na temu “Rana intervencija i rehabilitacija djece sa različitim oblicima razvojnih poremećaja”. O ovoj temi govorile su dr Milijana Selaković, specijalista neuropsihijatrije I subspecijalista psihijatrije razvojnog doba i Katarina Bojović defektolog i logoped iz ordinacije “Dr Selaković” iz Beograda.

“Već četvrtu godinu dolazimo i pratimo razvoj. Primjećujemo da zaista napreduju ona djeca čiji su roditelji na pravi način prihvatili njihovu dijagnozu i dolaze kontinuirano i na neki način sarađuju dobro sa terapeutima i kod kuće nastavljaju ono što im je predloženo”, rekla je dr Milijana Selaković.

Rad sa djecom posebno sa onom koja imaju bilo kakvu smetnju u razvoju je težak i za stručnjake a posebno za roditelje zbog toga uz njih treba da budu psiholozi, psihoterapeuti i drugi stručni saradnici koji će roditelju olakšati svokodnevno prevazilaženje poteškoća rečeno je na ovom stručnom predavanju.

“Ovdje su organizovani specijalistički pregledi djece sa različitim formama ranih razvojnih poremećaja i organizovana su ovakva predavanja koja će omogućiti roditeljima, ali i stručnjacima različitih profila da budu više upućeni kako da se rano prepoznaju ti razvojni poremećaji jer je to ono što je osnova za rehabilitaciju i opšte razvoj te djece”, istakla je Katarina Bojović, defektolog i logoped.

Rad gradiškog Udruženja „Duga“ kao jednog od rijetkih koje sveobuhvatno pristupa ovom danas velikom problemu, te organizuje razne aktivnosti za djecu i roditelje pohvalio je tim stručnjaka iz ordinacije „Dr Selaković“ koji već neko vrijeme uspješno sarađuju.

Opširnije u prilogu: